Snart är jag borta

Författare: Hanna Jedvik

Utgivningsår: 2010

Maja och Lina är bästa vänner och har alltid kunnat berätta allt för varandra. Tills Lina blir våldtagen och allt förändras. Lina, som skäms över att hon följde med några killar hon inte kände, berättar inte för någon vad hon har varit med om. Eftersom hon vet att Maja skulle genomskåda henne om hon låtsas som ingenting, stöter Lina istället bort henne.

Samtidigt förstår Maja ingenting. Hon tror att det är hon själv som har gjort Lina arg och vill inte göra henne argare genom att ta upp det. Maja har sina egna problem. Hon brukade ha ångest därför att hon inte trodde att hon dög som hon var och ibland kommer tankarna tillbaka. Hon vill bort från småstaden, till Göteborg.

Jag tycker att den här boken var lite hemsk, nästan så att det blev jobbigt att läsa på vissa ställen. Den var dock väldigt verklighetstrogen om vänskap och kärlek och den blev bättre och bättre ju mer jag läste. Den utspelades också under ett helt år så det hann hända mycket utan att det kändes förhastat. Även lite kul att det fanns låt-tips från ”Maja” lite här och var i boken.

/Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s