Exodus

Författare: Julie Bertagna

Utgivningsår: 2002

”Året är 2099 och världen håller på att drunkna”

Mara Bell är 15 år och bor på ön Wing. En ensam ö mitt ute i havet, och det är just havet som har isolerat dom. Havet bara stiger och allt de ser är hav. De tror att resten av världen är under vatten och de är ensamma kvar. Men Mara finner en lösning på Väven, det moderna internet. Hon förstår att det byggts upp Himmelstäder, städer på pelare, säkert avstånd ifrån havet. Är detta deras räddning? Hon säger till alla på ön att samla ihop allt de kan få med sig, och så ger de sig av ut på öppet hav i hopp om att hitta en ny värld där de kan bosätta sig utan att drunkna. Men det  blir inte som de hade tänkt sig, de blir flyktingar och slavar i en värld byggd ovan vatten, där inget är som de ser ut att vara.

Först tycke jag den var riktigt bra, men sen sjönk det i mitten av boken då det handlade om nästan bara samma sak. Men sen var slutet så fantastiskt bra att det höjde hela boken flera steg. Boken är byggd på en väldigt bra idé, det är spännande att läsa böcker som handlar om framtiden. Det är inte fantasy men det lutar åt det hållet. Den rör ett väldigt viktigt ämne, klimatförändringar. Så det är en tänkvärd bok med ett stort och viktigt budskap.

Det finns även en del två, Zenith, den vill jag verkligen läsa. Framöver kommer ni antagligen få en recension på den också.

/Johanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s