Hungerspelen

Författare: Suzanne Collins

Utgivningsår: 2008

Första boken i trilogin Hungerspelen

Boken utspelar sig i framtiden och Nordamerika är indelat i 12 distrikt, många mycket fattiga, och en huvudstad som gottar sig i överflöd. Katniss bor i distrikt 12, ett fattigt gruvsamhälle, där invånarna lever på gruvorna. Varje dag går hon ut och jagar med pil och båge, allt vad de kan få tag på, för att förse hennes mor och lillasyster med mat. Hennes pappa dog i en gruvexplosion och efter det har hennes mamma befunnit sig i en djup depression. Därför är det Katniss som tar hand om familjen och ser till att de inte svälter.

Före detta förde folket revolution mot den dåvarande ledningen. Som straff och för att påminna folket om att det är ledningen som har makten ordnas varje år de såkallade ”Hungerspelen”. En tjej och en kille mellan 12-18 år utses ifrån varje distrikt. Spelens utgång: den som överlever vinner. Det sker med hjälp av lottning.

Katniss älskar sin lillasyster Primrose över allt annat och är beredd att offra livet för henne. Lillasystern blir dragen som en av deltagarna till Hungerspelen men Katniss hoppar in i hennes plats. Hon anmäler sig som frivillig. Kommer hon att överleva? Hur kommer hennes familj att överleva utan henne och kommer hon någonsin att få återse sin lillasyster igen?

Ingenting kan mäta sig med denna, det är en av de bästa böckerna jag någonsin har läst. Oförutsägbar, spännande, romantisk, sorglig, läskig och bara helt underbar. Kan det bli bättre? Det går bara inte att lägga ifrån sig den eller att släppa den ifrån tankarna.  Jag tror inte jag behöver säga mer än så, den är bara bäst!!

/Johanna

4 tankar om “Hungerspelen

    • Aa verkligen!!! Precis som Johanna skrev här så kunde inte jag heller inte lägga den ifrån mig. Kul att du gillar den också, jag tycker att det känns som att de flesta som läser den fastnar direkt:)

  1. Hej Pia! Ja, den är bara helt underbar! Jag håller med Mathilda om att de allra flesta som läser den verkar fastna. Så jag tipsar alla, läs den 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s