Naomi & Elys kyssförbudslista

Författare: Rachel Cohn och David Levithan
Förlag: xpublishing
Originaltitel: Naomi and Ely’s no kiss list

Naomi och Ely bor grannar och har alltid varit bästa vänner. De har alltid gjort allt tillsammans, vet precis vad den andra tycker och delar allt. De hör helt enkelt ihop och det vet alla runt omkring dem också. Naomi har hela deras framtid klart för sig. De ska gifta sig, skaffa hus, barn och leva lyckliga i alla sina dagar. Problemet är bara att Ely är gay och han tänker inte alls på Naomi som hon tänker på honom. Naomi har dock planerat att vänta tills han inte är det längre.

När Ely kysser Naomis pojkvän brister allting. Naomi blir knäckt och de slutar prata med varandra. Kommer det någonsin bli lika bra som det var?

Det skulle vara svårt att inte jämföra den här boken med Nick & Norahs oändliga låtlista. Eftersom det är samma två författare som har skrivit den blir språket väldigt likt och även känslan i böckerna påminner mycket om varandra. I Naomi & Elys kyssförbudslista är det fler som berättar ur sin synvinkel (inte bara Naomi och Ely) men det störde mig inte alls. Genom att höra fler personers synvinklar fick man höra mer om vad som hade hänt innan även olika sätt att se på händelserna.

Ett tag, i mitten ungefär, tyckte jag att det blev lite långtråkig tyvärr. Det kändes som att det var lite samma saker som hände, men mot slutet blev det bättre och den var riktigt underhållande att läsa. Många roliga kommentarer och händelser gjorde den kul men det handlade även om svårare ämnen och är väldigt tänkvärd.

/Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s