Jokern

Författare: Markus Zusak

Förlag: B. Wahlström

Originaltitel: The Messenger

Ed Kennedy är en misslyckad taxichaufför och en usel kortspelare som inte uppnått någonting alls i sitt liv, enligt honom själv. Han bor tillsammans med sin gamla och illaluktande hund Dörrvakten i ett ruckel, och han är olyckligt förälskad i sin bästa vän Audrey. Tillsammans med Audrey, Marv, hans snåla kompis som äger en gräslig bil, och Ritchie, alltid tyst och dricker för mycket öl, spelar de ofta kort.
En dag får han hem ett ess i brevlådan, med tre adresser skrivna på det. Det visar sig att dessa människor behöver hjälp på något vis, och sakta förvandlas Ed ifrån ingenting till en vardagshjälte. Men vem är det som skickar korten?

Denna bok är helt underbar, fylld med alla möjliga sorter av människor. Alla har små eller stora vardagsproblem, som Ed på ett eller annat sätt gör någonting åt. Det visar att minsta lilla gärning för en annan människa kan betyda väldigt mycket. Boken är både rolig och sorglig, vilket ger en bra blandning. Det är helt enkelt en väldigt läsvärd bok. Högsta betyg av mig!

/Johanna

Annonser

4 thoughts on “Jokern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s