Shoo Bre

Ja, nu har även Matilda, gästbloggaren här på Bokgläntan, läst Shoo Bre. Den jag, Johanna, sågade totalt här.

Här kommer Matildas recension på boken:

Författare: Douglas Foley
Utgivningsår: 2003

Det är vårterminen i nian. Oskar ser fram emot den. Han har bra betyg, är ansvarig utgivare av skoltidningen och ordförande i elevrådet. Men den omtyckte svenskaläraren har fått sparken av den inte så omtyckta  nya rektorn. Det gör att en ny svenskalärare som heter Kristina får börja. Oskar tycker det är något speciellt med henne. Tillslut kan han inte hålla sig borta från henne och det får stora konsekvenser.
 Det är sista vårterminen för Elias också. Han har ganska bra betyg och har bestämt sig för att sluta med kriminella saker. Men sedan får han ett erbjudande som är alltför lätt och välbetalt för att säga nej till. Allt  går som på räls. Han har också blivit kär. Men hon är muslim och han är kristen så det går inte att de är ihop. Och det lätta jobbet visar sig inte vara så enkelt som han trott. Vårterminen, som började så bra för båda två,  slutar i kaos.

Shoo bre handlar om ungdomar med utlänsdsk bakgrund som lever i Stockholms förort.Jag tycker den är en bra ungdomsbok. Den kan vara lite tung ibland, för det är mycket tankar med.  Språket är lite svårt för han blandar in andra språk också men efter ett tag börjar man förstå vad vissa ord betyder. I den här boken finns det mycket drama och relationer.

/Matilda

/Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s