En fråga: sommarbok

Hejsan alla,

Jag skulle bli väldigt glad om någon kunde komma med ett tips på en bra sommarbok, allra helst en som handlar om eller utspelar sig i Grekland. Tacksam för alla tips jag kan få! (:

/Johanna

Annonser

9 thoughts on “En fråga: sommarbok

 1. Kura skymning av Josefin Roos är en perfekt sommarbok! Den har allt – spänning, spöken, mord och gåtor. Samtidigt är den vacker och poetisk och utspelar sig i ett sommarvarmt Norrland.

 2. Såklart så finns det Systrar i Jeans, första boken, om jag inte minns fel^^ Är inte precis en sommarbok, men ”Krigarprinsessans hemlighet” av Zizou Corder handlar om grekisk mytologi och utspelar kring Aten med omnejd.

 3. Jag hade också tänkt tipsa om Systrar i Jeans,speciellt när du ville ha något om Grekland^^Sedan finns det ju Sommaren jag blev vacker- Jenny Han, Mycket mer än så- Sarah Dessen(som jag inte läst men hört är väldigt bra,Linas kvällsbok av Emma Hamberg tycker jag är en bra sommarbok även om den kanske inte är somrig hela tiden,men de är rätt lättsam. Bröllopsfixarens dotter: Öppna ditt hjärta- Coleen Murtagh Paratore är väldigt somrig,dock kanske för lite yngre.

 4. Systrar i jeans är absolut en sommarserie som jag tycker väldigt mycket om! Lena i serien är delvis i Grekland, och i en av böckerna åker Bridget till Turkiet, det är ju nästan Grekland 😉

 5. Jag vet att du ville ha en sommar bok som utspelar sig i grekland, men jag vet en bok som inte är nåt av dem men ändå somrig på nåt sätt, eftersom den är så lättsam.
  Läs ”vad är det för fel på dig?” av alicia thompson som är otroligt bra!
  Du läsa jenny han böckerna.
  kommer inte på fler…
  hoppas du tyckte jag var hjälpsam!

 6. Jag läste Den Hemliga Historien förra sommaren. Inte direkt en sommarbok, och den utspelar sig egentligen inte i Grekland, de pluggar bara grekiska. Men otroligt bra var den och en riktig tegelsten är ju så underbar att läsa på sommaren 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s