Gästblogg: Genom dina ögon

Nu kommer ett litet gästblogg-inlägg av Sofie från Sofies bokblogg, en riktigt intressant och läsvärd blogg!
Bokbloggande, bokälskande boknörd med drömmar om bokskriveri, vad sägs om det?”

 ”Genom dina ögon”, av Stephenie Meyer. 606 sidor.

Jorden har blivit ockuperad. Inte av krigare, marsvarelser eller aliens (inte ens av vampyrer), utan av själar. Vandraren, som är en av de många själarna, har tilldelats Melanie Stryders kropp, något som inte visar sig vara det enklaste; Melanie vägrar nämligen låta Vandraren ta över hennes kropp! Vandraren fylls av Melanies minnen, om hur det är att fly från själarna som tar över allt fler kroppar, vad Melanie tycker om det, och kanske det viktigaste av allt; Vandraren lär känna Jamie och Jared, och lär sig att älska dem som Melanie gör.
Melanie och Vandraren tvingas komma överens, och detta bär dem, tillsammans i en kropp, ut på ett äventyr i jakten på dem de älskar.

Jag var lite tveksam först. Skulle författaren Stephenie Meyer lyckas skriva om något annat än Bella och vampyren Edward, och ändå göra det bra? Skulle en succéförfattare lyckas med en helt ny bok? Jag gav Stephenie en chans, och det ångrar jag inte! Som författaren skriver är detta ”En science fiction-berättelse för människor som inte gillar science fiction”, och jag är beredd att hålla med henne! Hon skriver spännande och lockande; man måste läsa hur det går för Vandraren/Melanie.
Men jag fastnade inte direkt. Jag läser vanligtvis nästan ingen science fiction eller fantasy, så det tog lång tid att ta sig in i historien om två individer i samma kropp och allt vad det innebär. Men efter 350 sidor var det svårt att lägga ifrån sig boken…!

Att jag upplevde det första segt drar ner betyget. Men jag är glad att jag gav boken en chans, den är en väldigt fin berättelse, även om man kan störa sig en hel del på att Vandraren ska vara så ödmjuk hela tiden…

Första meningen: ”Helarens namn var Korsar Djupa Vatten.”
Antal sidor: 606
Förlag: Damm förlag
Betyg: 4/5

KLICKA HÄR för att besöka Sofies blogg:D

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s