Erebos

Författare: Ursula Poznanski
Utgivningsår: 2011 (19 september)
Förlag: Opal

Läs mer här.

Erebos är en piratkopia av ett dataspel som skickas runt i Londons skolor. Det sprids snabbt och leder till att studenterna fastnar helt och spelar nätterna igenom. 16-åriga Nick är en av de som fallit handlöst för spelet. Han fastnar i spelets intelligenta fällor som alla går ut på en sak. Hämnd. Erebos manipulerar sina spelare även när de inte spelar. Det kan det göra eftersom det under spelets gång tar sig in i datorns hårddisk och använder sig av informationen där. När spelet ger Nick uppdraget att förgifta en av lärarna på skolan (som försöker stoppa Erebos) inser Nick faran. Tillsammans med några vänner börjar han undersöka spelet och upptäcker något förskräckligt. Det visar sig att de är ute precis i sista stund.

Inte vilken bok som helst, grymt bra! Passar för alla, killar och tjejer, gamla som unga. Läs om handlingen, hur spännande låter inte det? Och den är precis så bra som den verkar, om inte bättre. Bara för att den handlar om ett datorspel behöver man inte vara en spelfantast för att uppskatta den. Jag är inte det, men ändå tycker jag att den var otroligt bra! Ämnet är så väldigt aktuellt också eftersom den tar upp det här med datorspelsberoende och hur svårt det kan vara att sluta spela och hur lätt det är att fastna och släppa omvärlden. 

Spänningen som byggs upp är så… spännande (haha) att det inte går att sluta läsa utan man vill få reda på vad som ligger bakom allt hemskt som händer. Och blandningen mellan verkliga världen och datorspelet är så spännande, det som händer i spelet har i allra högsta grad med verkligheten att göra och mer och mer kopplas dessa två samman. Åh, jag blir riktigt uppspelt bara av att skriva om den, jag vill läsa den igen. Ha den oläst och få uppleva allt igen. Låter nästan fånigt men hela boken är en grym upplevelse. Det är sant! Den sticker ut, är spännande, läskig, rolig, underhållande, grymt bra! Så läs den(:

/Johanna

Annonser

2 thoughts on “Erebos

  1. Måste säga att den låter riktigt bra! Läskig, men bra.
    Det låter lite som hjärntvättning, jag har inte läst så många böcker om det. Tycker att det är lite läskigt, på det sättet att man inte riktigt vet vad som händer och det skulle mycket väl kunna hända på riktigt, men de få jag har läst har varit bra.
    Får ta och läsa den 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s