Livet på en kylskåpsdörr

Författare: Alice Kuipers
Utgivningsår: 2007

Hela boken är uppbyggd med små texter ifrån lappar på en kylskåpsdörr. Små meddelanden mellan en ensamstående mamma och hennes 15-åriga dotter. De hinner knappt ses så därför lämnar de hela tiden dessa små lappar. Även fast boken enbart består av små korta texter som inte berättar allt så förstår man precis allt. Och då och då kommer små inköpslistor och komihåg-lappar om att någon har ring m.m Det blir så vardagligt, vilket gör att det griper tag mer. Så en story uppbyggd med små post-it lappar, hur fräckt är inte det? Och alla sidor är gula! Nu vill jag inte avslöja för mycket för det blir som att avslöja hela boken (eftersom det tar ca en timme att läsa ut hela boken, den är alltså ganska kort) men den är jättesorglig. Det blir så påtagligt med de små korta texterna, hur hemskt allting är. Så detta är en liten minibok om en mamma och en dotterns vardag som innehåller både kärlek och sorg. Slutet är så att man ryser.

/Johanna

Annonser

12 thoughts on “Livet på en kylskåpsdörr

 1. Men Johanna! Jag trodde vi var överens om att det var Harry Potter du skulle läsa nu. För att få reda på vad för klurigt det är med Rita Skeeter!

  • Kunde bara inte låta bli att läsa denna… Eller de andra. Haha, nej men jag läste faktiskt Harry Potter igår kväll så jag är på gång(:

 2. Jag har sett den här boken så många gånger på biblioteket utan att låna och har faktiskt tänkt på den i flera dagar nu och så dyker den upp här! Kanske tecken på att den ska få följa med hem nästa gång?

  PS. Jaclyn Moriarty skriver också bra böcker som byggs upp av lappar och brev om man är nyfiken på den formen. Men tror inte hon är översatt till svenska.

  • Precis så har det vart för mig också, har sett den massa gånger men har aldrig fått mig till att låna hem den, så se det som ett tecken!
   Okej, vad spännande, för gillade denna form av böcker, ska genast kolla upp författaren:D

 3. Pingback: Månadens bok: Oktober | Bokgläntan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s