Jellicoe Road

Författare: Melina Marchetta

Som 11-åring blev Taylor övergiven av sin mamma. Kort efter det blev hon upphämtad av en ung kvinna vid namn Hanna. Hanna tog Taylor till en internatskola i Jellicoe Road där Taylor har bott sedan dess. Skolan har alltid fört ett krig emot byborna och en militärskola som kommer dit några veckor varje år. Under Taylors sista år blir hon vald till ledare för sin skola i kriget. Snart får hon reda på att ledaren av militärskolan är samma kille som hon rymde med några år tidigare.
Samtidigt försvinner Hanna utan att först säga hejdå och Taylor försöker förstå vad som egentligen fick hennes mamma att lämna henne den där dagen när hon var elva år.

Jag kan tänka mig att handlingen låter lite rörig, den handlar om så många olika saker samtidigt så jag känner inte att jag gjorde den riktigt rättvisa. Men Ojojoj! Så otroligt fin och bra och kul och allt! Men ändå så förvirrande! När jag började läsa boken fattade jag nästan ingenting, jag läste inte så mycket åt gången och kände inte direkt för att fortsätta. En liten bit in i boken funderade jag till och med på om jag ens orkade att fortsätta. Men så kom jag att tänka på allt bra jag har hört om den och bestämde mig för att läsa till slutet, för att se om det blev bättre. Och det blev det! När jag inte var riktigt lika förvirrad längre (bara lite) så var den helt fantastiskt bra. Sedan var jag på väg att komma sent till skolan bara för att jag var så uppslukad av den. Så jag kunde inte riktigt släppa den.

Jag ska absolut läsa om den här boken om inte alltför lång tid, bara för att förstå exakt allt som hände.

Och förresten, om man inte vill läsa den här boken på engelska så kommer den att komma ut på svenska ganska snart:)

/Mathilda

Annonser

One thought on “Jellicoe Road

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s