Tretton skäl varför

Författare: Jay Asher
Utgivningsår: 2010 (USA: 2007)

När Clay Jensen kommer hem från skolan en dag hittar han ett paket adresserat till honom utanför ytterdörren, utan avsändare. Sju stycken kassettband ligger i, alla inspelade av Hannah Baker. Hannah tog livet av sig två veckor tidigare men innan det spelade hon in dessa kassettband med tretton skäl varför hon tog livet av sig. Kassettband skickas nu runt till alla som har varit med och påverkat henne i hennes beslut.
Mathilda

Det tog ett tag innan jag riktigt kom in i den, men efter ungefär 50 sidor var jag fast. Sorglig, rolig, spännande och tragisk, allt på samma gång. Som Mathilda säger:

Alla borde läsa den här boken. Jag har inte läst någon liknande förut och den visar tydligt hur stor skada små händelser kan göra. De tretton som fick kassettband, dvs de som gjorde att Hannah tog livet av sig, tänkte inte på att hon skulle ta livet av sig som följd av det de gjorde. De tänkte inte på hur hon kände sig.

Jag måste bara hålla med! Hon säger det så bra så jag behöver inte säga det igen. Tycker helt enkelt bara att det är en väldigt bra bok:)

/Johanna

Annonser

3 thoughts on “Tretton skäl varför

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s