Bokgläntan fyller 1år!!!!

Idag är inte vilken dag som helst, det är nämligen så att Bokgläntan fyller 1år!!

Sagan om Bokgläntan

8 december 2010
En snöig onsdag satt Johanna och Mathilda och fundera på vad de skulle hitta på. Då kom de på det självklara och magnifika; att skapa en bokblogg! Namnförslag efter namnförslag sågades och tillslut fick Mathilda en snilleblixt: Bokgläntan ska den heta! De följande dagarna höll de på att fixa och dona och tillslut var den klar. Sen dess har de skrivit om bra böcker, dåliga böcker, stora böcker, små böcker, lite nya filmer, ännu fler böcker och slutligen en drös med recensioner.

8 december 2011
Allt detta har lett fram till idag och nu sitter dom här och tänker tillbaka på året som har gått.
”Fint år det här tycker jag” säger Johanna.
”Jaa, minsann! Bästa året på länge” säger Mathilda.
Sen gör den en sån där snygg hoppspark med hälarna ihop som man gör när man är riktigt glad!
Imorgon börjar år två, men nu ska vi inte förhasta oss. För idag fyller Bokgläntan ett år!

Snipp snapp snut så var sagan slut.

För att fira detta är det dags för en tävling!! 😀

Då tänkte vi såhär: eftersom det är under 2011 vårt första år har utspelat sig tänkte vi sammanfatta det. Många bra böcker har blivit utgivna 2011 och vi skulle vilja veta vilken ni tyckte var allra bäst 🙂

För att vara med och tävla kommenterar ni här och skriver:

 • Namn
 • Bokens titel
 • Författare
 • Kort om varför boken var årets bästa

Enda kravet är som sagt att boken är utgiven 2011.

Priset är boken Lögner av Sara Shepard, första delen i serien Pretty little liars som just nu går som tv-serie på kanal 3.

Det går självklart bra att skriva vilken som var årets bästa bok, utan att vara med och tävla (om ni redan har läst boken).
Det går också väldigt bra att tipsa andra om tävlingen så att fler kan vara med:)

Tävlingen avslutas den 21 December klockan 18.00 ungefär. Vinnaren lottas strax därefter. Tyvärr måste vinnaren ha adress i Sverige, eftersom att vi redan har ett paket som bara går att skicka inom Sverige.

Hoppas ni deltar och lycka till!

Annonser

16 thoughts on “Bokgläntan fyller 1år!!!!

 1. Grattis! Fin historia, awesome blogg ;D

  Vill jättegärna läsa Lögner, och den bästa boken som getts ut i år tycker jag är The Tribe: A New World av A.J Penn. Egentligen kanske det inte är det bästa boken jag läst i år, men det är den jag blev mest glad över, och den som jag tycker är bäst helt enkelt. Mest för att tv-serien The Tribe slutade sändas 2003, och sedan dess har det inte hänt något mer inom det. Så kommer den här boken ut 8 år senare och äntligen fick jag veta vad som hände. Det är helt enkelt oslagbar lycka! 😀

  Ser fram emot ”År Två” ;D

 2. Stort grattis till er! 😀
  Jag vill vara med och tävla, så här kommer mina uppgifter och svar:
  Sofie Nordquist
  Jag tycker ”Mitt perfekta liv” av Sarah Dessen var riktigt bra! (Den kom ut på svenska i år, hoppas det är okej). Språket är intressant, handlingen är spännande och relevant, boken har det mesta en riktigt bra ungdomsbok ska ha, och det blir en riktig feel-good-känsla!

  Ha det fint! 🙂

 3. Min favoritbok detta år är en väldigt svår fråga, läst sjukt många helt grymma böcker. Men, valet faller nog på ”Divergent” av Veronica Roth. Allting med den boken är helt grymt. Språket, karaktärerna, handlingen, omslaget… Allt. Jag sögs verkligen in i bokens värld och trots dess tjocklek sträcklästes den ut väldigt snabbt. En måste-läsas-bok helt enkelt!

 4. Jag är med! Har sett lite av TV-serien och har velat läsa böckerna länge!
  Heter Klara Michaelson^^
  Bästa boken i år måste nog vara Divergent av Veronica Roth! Det var en bok som jag bara älskade, dystopier är nämligen något jag verkligen gillar ❤ Jag älskar i princip allt med boken, karaktärerna är fantastiska, handlingen är underbar och omslaget är perfekt! Det är en sån där underbar bok som man inte kan sluta tänka på när man lägger ifrån sig den, man kan inte lämna den fantastiska världen den utspelar sig i och ja… c: En underbar bok helt enkelt!

 5. Har tänkt att läsa Pretty Little Liars så det skulle passa bra att få den första boken 😉
  Heter Felicia Svanäng btw ^^
  Årets bästa bok är självklart Elsas Hemlighet av Sofi Fahrman! Den är så bra! Och jag älskar när hon blandar riktiga personer och när hon hittar på några. Hon skriver så verkligt så det känns som man själv är Elsa! Helt klart årets bästa bok!

 6. Jag vill vara med och Grattis i efterskott!
  Bästa bok: Skamfläck.
  Författare: Caroline Engvall.
  Övergrepp mot barn.
  Ämnet är ju oerhört viktigt och aktuellt.
  Ha det gott!
  Vänligen
  Monika.

 7. Grattis i efterskott! Jag är gärna med och tävlar.

  Jag heter Petra Andersson och den bästa bok jag läst i år är Delirium av Lauren Oliver.
  Jag älskar allt med boken. Handlingen, karaktärerna och framför allt språket. Oerhört vackert skriven och jag rekommenderar den verkligen. 🙂

 8. Namn Jennifer
  Bokens titel: Yttersta offret
  Författare: Richelle Mead
  Jag tycker den här boken är grym! jag har följt Vampire Academy ett bra tag nu och detta är sista boken i serien. Boken ger ett väldigt bra avslut till serien och jag rekommenderar den varmt!

 9. Grattis!!!!!!!!!!
  namn: sarina
  bokens titel: little darlings
  författare:Jacqueline Wilson
  Jag tycker att denna boken är väldigt bra för att man får se boken ur 2 helt olika personers perspektiv, och den är bara så väldigt bra och rolig så de är boken jag rekomenderar!

 10. Grattis (lite så här i efterhand)! Jag är gärna med och tävlar 🙂

  Årets favoritbok för mig var ”Cirkeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Den hade helt enkelt det där lilla extra som gjorde det helt omöjligt att lägga den ifrån sig. Där var härlig mystik blandad med mycket känslor. Jag kunde även känna igen mig från skoltiden och det kändes som att jag kunde relatera till karaktärerna och innehållet på ett djupare plan.

 11. När någon säger ”Årets bästa bok” tänker jag direkt på ”Cirkeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. För det första är jag stolt över att en så bra bok är gjord av två svenska författare. Det jag verkligen gillade med boken var att den kändes ny och fräsch samtidigt som den var tjock och man hade mycket framför sig. Men även om boken innehöll många sidor så var det en ren njutning att läsa den. Tiden bara flög förbi och på 100 sidor kändes det som bara några minuter hade gått. Karaktärerna var fulländade och de fanns i alla olika slag. De kanske inte är så bra att man kan jämföra dem med Katniss eller Harry Potter, men man förstod dem och kände en viss samhörighet. Det är en bok som innehåller spänning, mystik och dramatik och jag är otroligt glad att jag läst den!

 12. Hm, det här var svårt! Men jag väljer nog ”Isnätterna” av Malin Isaksson för att jag blev så gripen av den och förstod huvudpersonens känslor precis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s