Hur svårt kan de va?

Författare: Knutsson & Magnusson
Förlag: Opal

Bokens tre huvudpersoner Julia, Edit och Daniel går i samma klass i 9:an. Edit, den som alltid varit utanför, är desperat att skaffa sig ett annat liv och gör allt hon kan för att få vara med Julia och hennes kompisar. Julia finner Edit enbart irriterande och gör i sin tur allt hon kan för att hålla Edit borta. Daniel, som umgås med gymnasiekompisarna hellre än med klassen, råkar en dag se att Björn, klassens mobbningsoffer, går in på BUP. Björn är ju på semester i Florida, eller? 

När Daniel råkar nämna för Julia vad han sett drabbas Julia genast av dåligt samvete och bestämmer sig för att ändra på Björns situation. Hon tar hjälp av Edit och tvingar också Daniel att hjälpa till. Det visar sig att de alla har olika minnesbilder av hur Björn har haft det i skolan.

En helt okej bok är det här. Den är ganska lättläst och bara 156 sidor lång, men ändå känns det som att det hinner hända mycket. Det var också intressant att läsa den, på sina ställen väldigt tänkvärd. Något stör mig dock, kanske är det karaktärerna som jag helt enkelt inte fastnade för. Vid vissa tidpunkter kunde jag verkligen inte förstå dem och det sänker hela boken lite för mig.

/Mathilda

Annonser

One thought on “Hur svårt kan de va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s