Jag reser ensam

Författare: Tore Renberg
Förlag: Gilla böcker
Originaltitel: Charlotte Isabel Hansen

Jarle Klepp är 25 år och har allt han önskar sig. Han är en lovande litteraturdoktorand vars liv kretsar kring att forska i den proustska onomastiken, dricka öl med sina intellektuella vänner och att hänge sig åt det uteslutande fysiska förhållandet med den glödheta Herdis Snartemo. Men en dag får han ett brev från polisen, där han ombeds göra ett faderskapstest. Och sen ett brev från Anette Hansen, en tjej han låg med på en fest i gymnasiet och inte haft kontakt med sen dess. Hon skriver att nu är det dags för Jarle att träffa sin dotter. Anette ska nämligen resa på semester en vecka, och tänker skicka Charlotte Isabel att bo hos sin biologiska far.

Den här boken började jag läsa utan några som helst förväntningar. Jag visste bara ungefär vad den handlade om och det verkade inte vara den typen av böcker jag brukar läsa direkt. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Den var riktigt lätt att fastna i faktiskt. Jag kom på mig själv med att tänka: ”Innan nästa sida slutar jag läsa” och plötsligt märka att jag redan läst mer än halva nästa sida.

Det som jag tycker var lite sämre med boken var då att det, vissa delar, var lite väl långa tankegångar för min smak. Ibland orkade jag inte riktigt med att bry mig om exakt vad huvudpersonen Jarle hade kommit på och då blev det lätt så att jag skumläste en bit. Men ändå en väldigt bra bok tycker jag:)

/Mathilda

One thought on “Jag reser ensam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s