Bokens vara eller inte vara

Jag höll nyligen ett tal i skolan angående bokens vara eller inte vara. Kommer läsplattan att ta över eller kommer pappersboken att förbli? Jag läser själv inte på läsplatta men jag kan inte säga att jag aldrig kommer att göra det. Däremot kommer läsplattan aldrig att ersätta pappersboken för min del!

Vad tror ni? Läser ni själva på läsplatta eller föredrar ni en gammal hederlig bok?

/Johanna

Annonser

10 thoughts on “Bokens vara eller inte vara

 1. Svårt att vara objektiv, eftersom vi har växt upp med böcker.
  Precis som vi har växt upp med mail istället för brev, som tidigare generationer kanske förespråkar.
  Vill inte vägra läsplattan, eftersom man själv vet idag hur störande det kan vara med äldre människor som vägrar inse nyttan i moderna påhitt. Jag vill inte vara surisen med stängt sinne =)

 2. Jag tror inte att någon tror att läsplattan kommer att ta över. Det är som att tro att ljudböckerna tar över pappersböckerna. Det är helt enkelt olika medier. Själv läser jag på både platta och papper. Papper är överlägset på resa, men tyvärr finns inte alla böcker i e-boksformat, så det blir en hel del pappersböcker också.

 3. Riktiga böcker såklart!
  Allt är bättre med dom. Känslan att köpa en helt ny bok, att få gå och leta i biblioteken, lukten av en ny bok och de otroligt fina omslagen! 🙂

 4. Jag tycker om känslan av att få hålla i en bok, och lukten av dem. Tycker klart om de ”riktiga” böckerna.
  Har läst en bok på en iPad en gång, och jag tycker att det är mycket skönare för ögonen att läsa i en riktig bok. För min del hoppas jag att vi alltid kommer ha kvar våra pappersböcker! 🙂

 5. En läsplatta skulle aldrig kunna ersätta en gammal hederlig bok i mina ögon, känslan av en riktig bok i handen är underbar.
  Skulle tycka att det var synd också om läsplattan tog över, har absolut ingen lust att läsa på en.

 6. Jag har visserligen läst via en läsplatta, men jag svårt att tro att jag skulle tycka mer om det än att läsa som jag gör nu, i böcker, på riktigt. Det finns den uppenbarliga anledningen att jag helt enkelt tycker mycket mycket mer om böcker, men för att vara lite mer praktisk tror jag inte att mina ögon skulle tycka om en läsplatta. De blir ansträngda av för mycket dator eller tv, och huvudvärken brukar också komma då. Nej, bokböcker ska det vara för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s