The Hunger Games 23/3

Igår var vi som sagt och såg The Hunger Games!! Vi är båda väldigt förtjusta i boken och har därför sett fram emot filmen länge. Nu har vi äntligen sett den och vi blev inte besvikna, fantastisk film! De har lyckats att få med i stort sett allt och karaktärerna var verkligen precis som i boken. Vi vill väldigt gärna se den igen!

I många fall är det så att filmen aldrig blir lika bra som boken, och just boken The Hunger Games är så extremt bra att det skulle vara näst intill omöjligt att göra en exakt lika bra film. Men vi tycker ändå att filmen nästan är på samma nivå, just för att den var så lik boken och verkligen fångade upp känslan. Nästan alla scener var exakt som man tänkte sig när man läste boken! De har lyckats att hitta skådespelare som passar extremt bra till sina roller och miljöer som verkligen motsvarar beskrivningarna i boken. 

Det känns också som att det fungerar bra att se filmen utan att ha läst boken, även om vi självklart rekommenderar att man läser boken också.

Det faktum att den är ifrån 11 år tycker vi båda är lite konstigt för den är ganska våldsam, skrämmande och sorglig. Vi tror inte att vi hade vågat se den när vi var 11 år. Egentligen hade det behövts en ny åldersgräns, kanske 13 år? Att en sjuåring kan gå och se den här känns rätt galet, men å andra sidan skulle det vara synd med 15 års gräns eftersom att så många av fansen då inte skulle kunna se den…

Biopubliken var verkligen med och det var lite småroligt. De skrek när skrämselscener kom och applåderade och ”naaaw”ade andra gånger (ni som läst boken eller sätt filmen tror jag förstår ungefär vilka scener det handlar om.) Kommentarer som ”Åh, han är ju så snygg” och bara ”Åhhhhh” hördes även lite då och då.

Sammanfattning: En fantastisk film!! Om vi hade delat ut poäng hade den fått full pott:D. Eller nej strunt i det, från och med nu så delar vi ut poäng!!

Och The Hunger Games får:

Fem av Fem (Wohoo!)

/Johanna & Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s