Nattens Cirkus

Författare: Erin Morgenstern
Utgivningsår: 2012
Förlag: Norstedts

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plöts­ligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går.

Ingen cirkusdirektör ropar i megafon, inga clowner sprutar vatten på publiken, inget ”kom och se, kom och se, världens starkaste man”. Inne i dessa svart- och vitrandiga tält döljer sig en helt unik upplevelse, en fest för sinnena. Gå vilse i en labyrint av moln, vandra genom en trädgård gjord av is, häpna inför den tatuerade ormmänniskan som stoppar ner sig själv i en liten låda av glas och förundras över illusionisten som utför omöjliga magiska bedrifter. Välkommen till Le Cirque des Rêves.

Helt magisk! Att läsa nattens cirkus är som att titta på en fantastisk och mycket detaljerad tavla. För varje minut som går upptäcker du fler enastående små detaljer. Själva handlingen i sig går inte så fort fram men varje scen är så detaljerad och enastående att det skulle vara synd och skam om allt skulle gå fortare. Då skulle detaljerna, som gör hela boken så magisk, gås förbi. Cirkusen, mystisk och magisk och helt i svart-vitt. Alla tält som döljer nya fantastiska upplevelser med molnpalats och isträdgårdar, illusionister och akrobater.

Boken döljer även en Rome-och-Julia-förbjuden-kärlek relation. Två magiker som tävlar emot varandra men som i själva verket är förälskade. De kan inte vara tillsammans men vill det så gärna. Tillsammans med det finns även konflikter och relationer, allt gömt i den magiska cirkusen.

Cirkusens magi gör att allt blir magiskt och enastående. Nattens cirkus sticker ut i mängden tack vare de fantastiska beskrivningarna av cikrusens tält och andra miljöer de besöker samt illusionisternas illusioner av bland annat båtar gjorda av papper som seglar på hav av bläck. Helt fantastiskt! Definitivt en bok jag rekommenderar!

/Johanna

Glöm inte att ni fram till imorgon, 11 april, kan vara med i vår tävling där vi lottar ut just Nattens Cirkus!!

Annonser

2 thoughts on “Nattens Cirkus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s