Rör mig inte

Författare: Tahereh Mafi
Förlag: B Wahlströms
Originaltitel: Shatter me

Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.

I början tyckte jag att den här boken var skriven på ett väldigt konstigt sätt och det är svårt att sätta fingret på vad som gör det speciellt. Men som i de allra flesta böcker så vande jag mig vid det ganska snabbt och i slutet tänkte inte på det över huvud taget. Den blev så spännande att man helt enkelt inte funderade på språket.

Något konstigt var bara att jag glömde bort den nästan så fort jag hade läst ut den. Jag visste att jag hade läst ut en bok nyss, men jag kom inte på vilken. Det var konstigt för jag tyckte att den var riktigt bra, det tyckte jag verkligen. Kanske stack den inte ut så mycket från mängden bara, den var ganska typisk Young Adult om ett framtida samhälle och en huvudperson med lite superkrafter,  men en väldigt bra sådan tycker jag. Det verkar som att det här är första delen av en serie och de andra delarna känner jag absolut för att läsa.

/Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s