Skuggvarelser

Gästbloggaren Matilda:

Författare: Magnus Nordin
Utgivningsår: 2010

Daniel bor med sin alkis-pappa i ett litet samhälle på norra Gotland. Alla känner alla i bygden. Ödehuset i byns utkant har de alla besökt någon gång och historierna om huset är många, den ena läskigare än den andra.
Ingen vet vem den nya familjen som har flyttat in i ödehuset är. Spekulationerna börjar direkt. För visst är det något konstigt med de tre nykomlingarna. De är skygga, ser underliga ut och har sneda, bärnstensfärgade ögon. Var kommer de ifrån egentligen?
När Daniel ser Kira första gången är det kört; deras förälskelse är lika självklar som omöjlig. Det blir en intensiv och mystisk sommar fylld av gåtor, kärlek och död.

Skuggvarelser är en helt okej bok. Den är spännande och det flyter på när man läser den men den når dock inte upp till höjden av kan-inte-lägga-ifrån-mig böcker. På baksidan av boken står det ett par citat ifrån olika recensioner där de säger att den är ”nervkittlande” och att Magnus Nordin ”får till en stämning så att det riktigt kryper under huden” men det tycker jag är att överdriva. Det är en spännande bok men särskilt läskig är den inte.

Allt som allt är det en bra bok som passar utmärkt som sommarläsning!

/Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s