The fault in our stars

Författare: John Green
Utgivningsår: 2012

Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel’s story is about to be completely rewritten.

Insightful, bold, irreverent, and raw, The Fault in Our Stars is award-winning-author John Green’s most ambitious and heartbreaking work yet, brilliantly exploring the funny, thrilling, and tragic business of being alive and in love.

The fault in our stars är både det roligaste och sorgligaste jag har läst på länge. Att lyckas göra en bok som lockar till skratt och gråt, griper tag och vrider om samtidigt som den får en att kippa efter luft, det är skickligt.

Jag är imponerad av John Green, han skriver fantastiskt bra! Jag tycker om karaktärerna, så starka och ärliga, och särskilt huvudpersonen Hazel. Hon tycker inte om när människor behandlar henne annorlunda bara för att hon har cancer. Inte heller när de tycker synd om henne eller inte vågar prata om det faktum att hon är döende.

Till skillnad ifrån andra liknande böcker jag har läst, så som Before I Die, finns det hela tiden ett hopp som väger över det sorgliga. För hemsk och sorglig är den verkligen, det får ni vara beredda på. Men hela tiden finns det något positivt och bra. Det är inte det att boken förfinar verkligheten, utan det att fokus ligger på höjdpunkterna som finns trots att allt känns helt fruktansvärt och hopplöst, ungefär som i Strimmor av hopp. The fault in our stars har alltså fördjupat sig i det lilla hopp som alltid finns och det tycker jag är väldigt fint.

The fault in our stars är en bok för alla åldrar som verkligen ger läsaren något att tänka på!

/Johanna

Annonser

4 thoughts on “The fault in our stars

  1. Jag hade inte tänkt läsa den här boken alls innan, men efter att ha sett den här ´på nästan varenda bokblogg så blev jag tvungen att beställa denxD

  2. Är redan sjukt sugen på att köpa den här boken och för varje recension blir jag bara mer sugen på att läsa den för alla verkar älska den så blir nog att beställa snart 🙂

  3. Pingback: Året 2012 | Bokgläntan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s