All jag säger är sant

Författare: Lisa Bjärbo
Förlag: Rabén & Sjögren

Efter en kort stund av insikt på en trång skoltoalett fattar Alicia ett beslut. Det här med att sitta i skolbänken och slösa bort både tid och talang håller helt enkelt inte längre. Hon är menad för något större. Dagen därpå slår hon igen sitt skåp för sista gången, lämnar gymnasiet bakom sig, och kliver ut i världen. Redo att göra stordåd, bara så där. ”Jag menar … hur svårt kan det rimligen vara?”

Redan när Alicia ska berätta för sin omgivning att hon hoppat av skolan börjar det jävlas. Bästa kompisen Fanny stirrar på henne som om hon vore en idiot. Skolan hotar med att koppla in kommunen. Alicias föräldrar stammar något ursinnigt om ”vikten av en ordentlig utbildning” och ”att tänka på sin framtid”. Och mormor – som alltid, alltid annars står på Alicias sida – bara suckar trött. Vad är det här? Vad hände med att det mesta i världen brukade bli precis så som Alicia ville att det skulle bli?

Det här känns som en slags mellanbok tycker jag. Relativt lättläst och snabb att ta sig igenom. Jag tycker också att den var väldigt underhållande, fast ändå med vissa djupare partier. En riktigt bra bok egentligen, men ändå blir det en mellanbok för mig. Även om jag antagligen kommer att minnas att den var bra om några månader så har jag väldigt svårt att tänka mig att jag plötsligt kommer att komma att tänka på den, helt enkelt så satte den inte så djupa spår på mig. Ändå en väldigt underhållande bok:)

/Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s