Myrstacken

Författare: Jenny Valentine
Originaltitel: The Ant Colony

17-åriga Sam har rymt hemifrån och håller sig för sig själv. Tioåriga Bohemia lämnas jämt ensam hemma medan hennes mamma jobbar, går ut och strular med olika män. Hon söker sällskap. De turas om att berätta sina historier och iaktta de övriga hyresgästerna på Georgiana Street 33: gamla Isabel med hunden på bottenvåningen, som alltid lägger näsan i blöt; Mick längst upp, som snart får ihop det med Bohemias mamma; Steve, hyresvärden, som bor i källaren och samlar in hyran kontant. Alla går de helt upp i sina egna bekymmer, korsar varandras vägar, följer sina egna spår – precis som myror. 

Men gräver du tillräckligt djupt kommer du att upptäcka att alla har nåt att dölja.

Det kändes inte som att det hände så mycket alls i den här boken. Jag märkte att jag snarare läste för att få den utläst än för att jag tyckte om den. Lite tråkigt men så var det nog. Ändå finns det något i boken som gör att jag inte är helt negativt inställd. Som i de andra böckerna jag har läst av Jenny Valentine känns karaktärerna som riktiga människor, för mig är det just karaktärerna som för boken framåt. Det räcker ändå inte med bara karaktärer som är intressanta. Det händer alldeles för lite i den här boken för att jag ska tycka att den är jättebra.

Jag kommer absolut läsa Jenny Valentines nästa bok som kommer på svenska, men det här var inte den bästa hon har skrivit enligt mig.

/Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s