De utvalda: Monstrets Dotter

Författare: Kristin Cashore
Utgivningsår: 2012
De Utvalda #2
Se Mathildas recension här.

Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Fortsättningen på en fantastisk bok, nämligen Tankeläsaren, men som kronologiskt sett utspelar sig före första boken. Det är andra karaktärer, andra platser och annan handling. Ändå knyts de båda an i slutet, det är så otroligt spännande och bra! Skilda böcker som hänger ihop och skapar en helt egen värld. Jag är så otroligt imponerad, vilka böcker!

Monstrets Dotter är på alla plan minst lika bra som Tankeläsaren. Spänning, relationer, kärlek, krig. Efter första sidan var jag fast och efter det blev det sträckläsning till slutet. När boken var slut och allt hade knutits an till tidigare bok och känslan av ”Jaha!” hade kommit och gått, var jag helt utpumpad. ”Men nu då?” kände jag direkt. Den kan inte vara slut! Jag MÅSTE ha tredje delen!

Tredje delen finns ute på engelska, se Bitterblue, och kommer på svenska våren 2013.

/Johanna

Annonser

2 thoughts on “De utvalda: Monstrets Dotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s