Bokmässan!!!

Den 29 september 2012 var det dags igen, Bokmässan. Utanför Svenska Mässan var kön lång men Johanna och Mathilda hade förköpt sina biljetter och gick därför direkt in. Väl inne var luften tung och överallt var det tjock med människor. Stämningen var hög och Johanna och Mathilda var taggade och förberedda för allt! I väskorna fanns vattenflaskor, kartor, pennor, kompasser, kikare, kameror, tidsplaneringar, skavsårsplåster, frukt, ja allt man kan tänkas behöva för en heldag på Bokmässan. Målmedvetet gick de runt och sökte av gång efter gång, stannade till och gick sedan vidare. Innan lunch, som bestod av saftig hamburgare och mjukglass, var hela mässan avkammad…

Riktigt så gick det kanske inte till men efter förra årets kaos med dyrt köpevatten, lunch på mässgolvet, inga bokköp och trötta fötter var vi mer förberedda än någonsin! Därför blev upplevelsen av årets bokmässa otroligt mycket bättre och mer givande på alla sätt och vis.

Värt att nämna är vårt besök i English Bookshops monter. Efter att ha vandrat runt och besökt monter efter monter hamnade vid deras klassikerhylla, även kallad himlen. Där stod rad efter rad med de mest fantastiska klassiker som någonsin skådats. När vi stoppat upp genomflödet förbi hyllan i ca 10 minuter var vi tvungna att slita oss men det med tre böcker rikare.

Innan lunchpausen inleddes fick vi äran att lyssna lite på hur Ruta Sepetys berättade om hennes arbete med boken Strimmor av Hopp. Hon var väldigt närvarande och pratare direkt till publiken vilket gjorde att allt hon sa blev gripande. Hon berättande om hennes vistele i ett fängelse, hur hon träffat människorna vars historia hon för vidare och hur hon själv har förändrats av skrivandet av boken. När hon var klar fick hon en stor applåd!

Klockan 15.00 var det dags för mässans höjdpunkt, bokbloggarträffen. Så fantastiskt att träffa människorna bakom alla underbara bokbloggar som förgyller så mångas vardag! Det blev mycket prat, skratt, böcker och författarbesök. Författarna som var där var: Nene Omes, Hanna Jedvik, Johanna Strömqvist, Lina Arvidsson och Christin Ljunqvist.

Här är en bild på hela gänget samlat:

Bilden har vi lånat av Sofie på  http://filo-sofie.blogspot.se/ 🙂

Så för att sammanfatta: Även om det såklart var roligt att gå omkring och titta på montrar (speciellt English Bookshops monter) så var träffen med bokbloggarna det absolut bästa. Det var helt enkelt så extremt kul att träffa alla trevliga bokbloggare vars bloggar vi har läst så länge. Lite konstigt också, eftersom att det kändes som om man hade träffat alla innan, fast man aldrig hade det. Att dessutom få en hel påse full med böcker och lyssna på författare som pratade gjorde det ännu bättre. Så tack Anna och Sofie för att ni ordnade en superuppskattad träff!

/Mathilda och Johanna

Annonser

2 thoughts on “Bokmässan!!!

  1. Det var jätte roligt att träffa er! Och jag stod också jätte länge vid klassiker hyllan (rena himmelriket ju!!). Så fina utgåvor av alla böckern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s