Som om jag frågat

Författare: Johanna Lindbäck
Förlag: Rabén & Sjögren

Allt förändras den där hösten när John börjar nian. Han har ju förstått att det varit på gång länge, men det är inte förrän den där onsdagen, efter fotbollsträningen, som det verkligen händer. Det är då mamma och pappa berättar att de ska flytta isär. Ett tag bara, på prov, liksom. Men hur länge är ett tag? Hur länge måste man pröva för att veta?

Ingenting är kul längre. Inte fotbollen, inte att hänga med kompisar. Allt känns bara konstigt för John. Och bästa kompisen Lucas kan han inte riktigt snacka med längre. Inte sen han blev ihop med Saga. Saga som är Johns barndomsvän, som bor granne med honom, som han alltid har kunnat umgås med utan att det har känts konstigt. Ända till nu. Nu är hon och Lukas ett par och John är typ jordens ensammaste.

Något jag verkligen tyckte var väldigt bra med den här boken var hur Johns känslor var beskrivna. De beskrivdes så levande och man kunde verkligen förstå hur huvudpersonen John kände inför sina föräldrars skilsmässa, samt klasskompisarna i skolan. Boken är relativt snabb och lättläst, vilket gjorde att det var svårt att slita sig från boken när man väl hade börjat läsa.

Jag kan ändå inte låta bli att känna att det här blir en bok som försvinner lite i mängden. Jag har läst många böcker av Johanna Lindbäck och tycker nog egentligen inte att det här var hennes bästa. Fast en bra bok är det absolut.

/Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s