Erebos

Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal

Erebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt.

En helt okej bok det här. Den var riktigt spännande vissa delar och jag märkte att jag fastnade helt i slutet av boken. Det känns dock som att den kunde varit väldigt mycket bättre än den var. Jag gillar konceptet, och handlingen i stora drag, men jag tycker verkligen att det som händer inuti spelet beskrivs alldeles för ingående. Sååå intressant är det inte att läsa om hur hans spelgubbe springer omkring i en skog. Jag bryr mig faktiskt inte det minsta om spelgubben Sarium, som han heter. Dessa, ganska långa, delar gjorde därför att hela boken blev sämre som jag ser det.

Ändå känner jag mig inte helt negativt inställd. Det är riktigt intressant i slutet av boken, när allt inte kretsar kring spelgubben längre.

/Mathilda

Annonser

One thought on “Erebos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s