Kurt Cobain finns inte mer

kurt-cobain-finns-inte-merFörfattare: Hanna Jedvik

Det är 1992. Första skoldagen på gymnasiet och Lovis och Alex hittar varandra så som man bara gör när någon totalt förstår en för första gången. Båda älskar musik och de skapar sitt eget universum dit ingen annan släpps in. De bakar scones, pratar musik, fikar, hänger, pratar ännu mer musik och om hur världen borde vara.

Lovis startar ett band och alex hjälper henne. De vill sparka in dörren till etablissemanget. Alex är så vacker att Lovis nästan dör. Hon nästan imploderar av kärlek-vänskap-kärlek-förtvivlan. Alex älskar Lovis också, men som vän. Han dras till killar. Men hur nära de än kommer varandra är det en del av Alex som förblir en gåta. Han är en magnet, han drar folk till sig, men han är också väldigt destruktiv. Till slut blir det ohanterbart. Vad gör man när den man älskar mest bara glider iväg i nedstämdhet och inte går att nå?

”Kurt Cobain finns inte mer” var absolut en bra bok, men det var heller ingen bok jag alltid kommer att minnas. Tyvärr hade den helt enkelt inte något större intryck på mig. Hela historien kändes ganska snabbspolad faktiskt. Även om det förstås kan vara positivt, då det hinner hända mycket, kände jag det lite som att man bara fick skumma igenom historien utan att riktigt få fastna.

Ändå tycker jag att boken blev bättre och bättre ju längre jag läste. I slutet, när jag hade full koll på karaktärerna, så var den väldigt bra. Dock räckte det inte riktigt för mig.

/Mathilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s