TÄVLING! (Avslutad)

Egentligen tänkte vi vänta några dagar till med detta, men då vi precis blev klara så kände vi att vi inte kunde vänta längre. Så nu är det äntligen dags att dra igång en tävling här på Bokgläntan!!!

Du kan vinna:

150 kr presentkort        wallflower-chbosky_stephen-21663773-225342873-frntl

Eventuellt kommer vi även tävla ut ett pocketfodral från Pocketfodral.se, men då vi inte har fått detta än vågar vi inte lova att detta kommer att vara med. Troligtvis kommer ändå Pocketfodralet vara med.

Sagan om hur tävlingen kom till:

En dag satt Johanna och Mathilda på pendeltåget, tittade på det snöbeklädda landskapet som susade förbi utanför och funderade över livet och vad de skulle hitta på då våren nalkades. Mathilda fick då en idé i sitt stilla sinne, varför inte anordna en rolig tävling!? ”Jo men det tycker jag låter bra” svarade Johanna och de båda tjejerna började spåna på idéer. Då de båda tycker om att både sjunga och spela musik kom de fram till att det kunde ta vanliga bra låtar och göra om texten på dem så att de istället handlar om en bok. Det var startskottet på ett intensivt arbete med låtskrivande och planerande, där de har offrat både blyertspennor och Jelly Beans för att tillslut ha skapat en repertoar innehållande 15 omskrivna låtar.

Och nu är det alltså äntligen första dagen på tävlingen!

Så hur går det till då?

Jo, varje dag i femton dagar kommer vi att lägga upp ett videoklipp på oss där vi sjunger en låt om en bok. Ni klickar på play-knappen på videoklippet, tittar på det och skriver därefter en fin liten kommentar om vilken bok ni tror det är vi menar. Om det är så att du inte riktigt hör alla ord vi sjunger, eller helt enkelt vill sjunga med, så är det bara att klicka på videon för att komma till dess youtubesida där vi har lagt in texten. Det går ävan att gå in på Bokgläntans youtube-sida genom att klicka HÄR. Ett annat tips om ni kör fast är att kolla på Johanna- och Mathilda-flikarna. De flesta av böckerna som vi har med är våra favoriter. De mest välkända böckerna kanske också är liiite svårare, men det borde gå att googla sig fram till svaren på de flesta frågorna. Det är även bra att följa oss på twitter, då vi kommer att twittra när nya deltävlingar ligger uppe:). Tryck på Twittersymbolen här i högerkanten.

När tävlingen är slut räknar vi ihop poängen och den som har fått flest vinner sitt förstahandsval. Troligtvis kommer det att vara flera som får samma poäng, då vi inte tror att de flesta låtar kommer att vara allt för svåra (speciellt inte den här första…), så vi kommer då att lotta mellan dem med flest poäng. P.g.a. fraktkostnader måste ni ha adress i Sverige för att vinna boken eller pocketfodralet. Dock kan ni fortfarande vinna presentkortet på Book Depository, om Book Depository skickar till ditt land.

Då detta blir det första tävlingsinlägget anmäler ni er genom att lämna en kommentar i det här inlägget där ni:
1. Säger att ni vill vara med.
2. Berättar vad ni skulle vilja vinna (även om ni inte vinner ert förstahandsval kanske ni vinner något annat. Om ni bara skriver att ni vill vinna ex. 150 kr-vinsten, så kan ni inte vinna något av de andra priserna. Säg även till om ni skulle vilja vinna det eventuella pocketfodralet)
3. Ett extra poäng får du om du tipsar om tävlingen i din blogg, på Twitter, på Instagram, på Facebook eller något annat bra ställe. Lämna länk om du har tipsat i kommentaren:).
4. Säger vilken bok ni tror vi sjunger om i videon nedan.

Alla svar måste vara inskickade den 27:e Februari kl. 23.59. Vi kommer inte godkänna några kommentarer innan detta datum. Vinnarna koras den 28:e.

De fortsatta deltävlingarna:
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10
Del 11

(Tack Gilla böcker och Pocketfodral.se för tävlingsexemplaren)

Lycka till!

/Mathilda & Johanna

41 tankar om “TÄVLING! (Avslutad)

 1. Så himla awesome! Vad duktiga ni är! 😀 Självklart är jag med, och jag tycker att 150kr på adlibris verkar väldigt gött ^^
  Jag skrev om tävlingen på Twitter (@PiaOlofsson)

  Och jag antar att det är Divergent av Veronica Roth ni sjunger om. 😉
  (btw så borde ni tweeta den till Veronica Roth. Skulle ju va ascoolt!)

 2. Haha, vilken rolig och udda tävling! 😀 Jag tävlar gärna, så skriv upp mig!
  Svaret på denna låten borde väl ändå vara ‘Divergent’ av Veronica Roth, tycker ni inte det? 🙂

  Åh, vad vill jag vinna… Jag vet inte riktigt. Pocketfodralet kan ju vara praktiskt, om nu det lottas ut, då jag ofta tar med mig pocketböcker till skolan osv. för att ha något att läsa på tåget eller om vi får en håltimma… och jag är ju åh så försiktig och sjåpig med mina böcker! Så det kan väl vara en, men jag vill absolut inte claima det om någon annan vill ha det så mycket att de spricker XD Presentkortet är ju allmänt mysigt, även om jag nog skulle välja Adlibris p.g.a. att det faktiskt är billigare där och kan kanske få ut mer av vinsten xD Jag vet inte vad jag skulle köpa dock… det löser väl sig, jag har ack så många böcker som jag vill ha! XD

  Ha det gött tjejer! 😀

 3. Vilken rolig tävling!
  Är gärna med och tävlar om de 150 kronorna! 🙂
  Boken ni sjunger om är Divergent.
  (Fint sjöng ni också)

  Har skrivit om tävlingen på Twitter:

 4. Ping: Tävlingstips! « ielinashylla

 5. Ping: Tävlingstips: Bokgläntan « Lena C

 6. Vad rolig tävling, ska försöka hänga med 🙂
  Vill gärna vinna presentkortet, så jag kan beta av min önskelista…
  Ni sjunger om Divergent tror jag 🙂
  Kommer tipsa om tävlingen på blogg, twitter och fb.

 7. Ping: Tävling del 3 | Bokgläntan

 8. Ping: Tävling del 4 | Bokgläntan

 9. Gud vilken smart idé! Jag kan inte nog uttrycka hur fin jag tycker denna tävling är, jätteroligt, jag älskar musik! Och stämsång! (förlåt för överanvändning av utropstecken) Jag är självklart med!!!! 😀

  Jag skulle vilja vinna antingen pengarna på Book Depository/Adlibris eller Wallflower, tyvärr är jag inte i behov av ett pocketfodral… 😉

  Och boken som låter handlar om är väl Divergent, kan jag gissa ;D

  Här är mitt inlägg: http://bokbeate.blogspot.se/2013/02/den-mest-awesoma-tavlingen-ever.html

 10. Ping: Tävling del 5 | Bokgläntan

 11. Gud vilken grym blogg ni har! Och det här med tävlingen var verkligen en toppenidé, jag älska den!

  Jag vill vara med i tävlingen.
  Vad jag vinner (om jag vinner) spelar ingen roll, era priser är så bra att jag skulle vilja ha dem allihop (inklusive det eventuella pocketfodralet)!
  Här har jag tipsat om er grymma tävling: http://bokhyllan.blo.gg/2013/february/grym-blogg-med-grym-tavling.html#comment

  Jag tror boken ni sjunger om är ”Divergent” av Veronica Roth.

 12. Ping: Tävling del 7 | Bokgläntan

 13. Ping: Tävling del 8 | Bokgläntan

 14. Ping: Tävling del 9 | Bokgläntan

 15. Ping: Tävling del 14 | Bokgläntan

 16. Ping: Tävling del 15 | Bokgläntan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s