Endangered

endangered-schrefer_eliot-18963209-frntlFörfattare: Eliot Schrefer

When one girl has to follow her mother to her sancuary for bonobos, she’s not thrilled to be there. It’s her mother’s passion, and she’d rather have nothing to do with it. But when revolution breaks out and their sanctuary is attacked, she must rescue the bonobos and hide in the jungle. Together, they will fight to keep safe, to eat, and to survive. 

Det här känns som en sådan bok som alla borde läsa. Jag visste inte speciellt mycket varken om konflikten i Kongo, eller om hur dvärgschimpanser har det där innan jag började läsa. Det är dock just vad boken handlar om, så nu har jag fått lite bättre koll på det.

Det känns nästan som att boken är tvådelad. Det är dels den jättefina och smågulliga början. Väldigt intressant att läsa det, då handlingen utspelar sig i ett dvärgschimpans-reservat, och även roligt att höra om hur huvudpersonen Sophie ”adopterar” en liten dvärgschimpansunge.

När ett krig bryter ut blir det dock andra takter. Den är ändå ganska jobbig att läsa på sina ställen, det är inte en speciellt glad bok det här. Vissa stycken kände jag till och med för att sluta läsa en liten stund, bara för att smälta det som hände.

/Mathilda

Annonser

One thought on “Endangered

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s