A Very Potter Senior Year

Alltså vad jag är glad att den här musikalen verkligen blev av! Tydligen ska ju Team Starkid (de underbara personerna som står bakom musikalerna) ha försökt få A Very Potter Senior Year att bli verklighet under de senaste åren, och ett tag såg det ut som att det inte skulle bli av alls…

I augusti förra året samlades dock nästan alla skådespelare från de två tidigare delarna, och gav ett så kallat ”staged reading” av manuset. På grund av tidsbrist kunde de nämligen inte repetera så mycket och detta fick bli lösningen. När jag först hörde att det inte skulle vara en ”riktig” föreställning, blev jag först lite orolig faktiskt. Något av det bästa med de två tidigare delarna tycker jag var just musiken och jag såg plötsligt framför mig hur alla skådespelarna i princip bara skulle sitta på stolar och läsa manuset. Jag hade inte behövt oroa mig. Det enda som visar på att repetitionstiden har varit begränsad är att de flesta har manuset med sig på scen, något som jag som tittare inte tänkte det minsta på. Istället fastnade jag helt i historien. Även om skådespelarna inte hade hunnit öva så mycket, så märks det att manuset är väldigt genomarbetat. Det är riktigt imponerande hur den tredje delen kan vara lika bra som de två första. A Very Potter Senior Year är, på samma sätt som de två första, extremt fyndig och rolig att titta på.

Jag är alltså extremt nöjd, och då har jag inte ens börjat prata om musiken! När jag hörde låtarna för första gången, i samband med att jag tittade på musikalen, fastnade jag inte riktigt för dem. Nu när jag har lyssnat på dem några gånger har jag dock ändrat mig. Jag tycker till och med att de är lika bra som låtarna från de tidigare delarna! Jag kan inte få dem ur huvudet, har gått omkring hela dagen och haft dem i huvudet. Favoriter just nu är: This is the End, Senior Year, When I Was… och Everything Ends.

Självklart fanns det några små saker som störde mig. Bland annat hakade jag upp mig på att Darren Criss mikrofon inte riktigt fungerade. Och att Hermione har bytts ut. Och att Darren Criss bara finns med på en låt på soundtracket. Men detta är småsaker. I sin helhet är jag helt enkelt väääldigt nöjd med A Very Potter Senior Year.

Så om någon helt har missat att se dessa musikaler om Harry Potter, kan jag bara rekommendera er att så snart som möjligt börja titta. KLICKA HÄR.

avpsy

/Mathilda

Annonser

2 thoughts on “A Very Potter Senior Year

  1. Så typiskt att det var just ”Harrys” mikrofon som inte funkade. Och att det inte gick att fixa till?!
    Jag ska ärligt erkänna att jag såg klart AVPM först kvällen innan jag såg AVPSY (och att jag fortfarande inte sett AVPS) så jag är inget superfan, men jag gillar det jag sett.

    Och sen var ju Darrens slipsstrul och andra missar charmiga inslag! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s