Out of Reach

OutofReach_DrugsFörfattare: Carrie Arcos

Rachel has always idolized her older brother Micah. He struggles with addiction, but she tells herself that he’s in control. And she almost believes it. Until the night that Micah doesn’t come home.

Rachel’s terrified—and she can’t help but feel responsible. She should have listened when Micah tried to confide in her. And she only feels more guilt when she receives an anonymous note telling her that Micah is nearby and in danger.

With nothing more to go on than hope and a slim lead, Rachel and Micah’s best friend, Tyler, begin the search.

Vad jag främst kommer minnas av den här boken är troligtvis hur verklighetstrogen den var. Vid flera tillfällen kom jag att tänka på en annan bok, Fråga Alice, som tar upp lite samma ämne som den här boken gör, nämligen droger. Fråga Alice var en sann berättelse och det känns lite som att Out of Reach också den kunde ha varit det. Eller nästan i alla fall… Vissa händelser känns lite tillrättalagda, men som helhet – trovärdig.

Att jag tycker att boken känns trovärdig har inte bara med att den tar upp ett aktuellt ämne och behandlar det på ett bra sätt, det finns också en relativt enkel anledning.  Vid ett tillfälle citerade en av karaktärerna en replik ur filmen Lejonkungen, och huvudpersonen påpekade detta. En relativt liten detalj, men för mig gör den stor skillnad. Sådana småsaker gör alltid att det känns som att personerna i boken kunde ha varit verkliga, att de lever just nu och har koll på nutida filmer. Det är inte helt vanligt att många filmer eller böcker nämns och det är nästan lite tråkigt tycker jag.

Out of Reach är också väldigt snabbläst och det är mycket lätt att fastna i den. Ett bra betyg från mig alltså.

/Mathilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s