SOMMARTÄVLING

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!

Lagom till alla skolavslutningar startar vi en stor tävling i samarbete med Rabén & Sjögren!

För att tävla ska du skriva en kommentar till detta inlägg (alternativt: mejla oss på bokglantan[at]hotmail.com)
1.Skriv din mejladress
2. Svara på frågan: Vilket är ditt favoritställe att läsa på under sommaren?
3. För en extra lott kan du tipsa på din blogg, twitter eller facebook m.m. Skriv då länken i din kommentar.

Och nu till den viktiga delen: priserna! Vi kommer att lotta ut två stycken bokpaket. Dessa bokpaket innehåller sex böcker vardera, böckerna syns på bilden nedan: Hemma kanske inte är en plats av Lin Hallberg, Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn, Blunda och hoppa av Sarah Dessen, Jag går dit du går av Nina LaCour, Vid din sida av Anne Cassidy och Farlig förmåga av Jessica Spotswood. Sökandet efter försvunna föräldrar, rysare på landet, kärlek mot alla odds, vänskap starkare än stål och sökandet efter sina rötter. Något för alla med andra ord.

!cid_image002_jpg@01CE66C1Vi lottar alltså ut två sådana här bokpaket, och ni kan anmäla er ända fram tills den 28:e juni klockan 15.00. Sedan drar vi en vinnare under helgen. Om inte vinnaren har hört av sig med sin adress senast den 4:e juli drar vi en ny så håll koll på er mejl:)

Tävlingen är tyvärr endast öppen för deltagare med adresser i Sverige.

Lycka till!!

/Mathilda & Johanna

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!

Annonser

77 tankar om “SOMMARTÄVLING

 1. Jag vill vara med!! Är skriven i Norge tills 1 Juli men har adress i Sverige (till mina föräldrar). Så hoooooppas det går bra! 😉

  Absolut bästa stället att läsa på sommaren är under ett träd ute i trädgården eller vid min mosters kollonistuga. Hon har så mycket vackra blommor och växter där att det känns som ett paradis. Så att sitta där på en filt eller i en solstol och läsa är helt klart det ultimata! 🙂

  Har retweetat om er tävling på twitter (@gabriellapoopuu) så hoppas det räknas, annars får ni säga till så kan jag skriva en tweet eller ett blogginlägg om det också 😉

 2. Ett favoritställe att läsa på måste absolut vara på bryggan. Att sitta med fötterna i vattnet och med solen i nacken det gör snabbt läsningen till den ultimata sommarläsningen! ^^

  Tänkte blogga om er tävling imorgon (13/ 06), så hoppas det räknas! 😀

 3. Ohh, bästa priserna! Jag som längtat efter att läsa både Dessen och Farlig förmåga. Måste ju vara med.

  Bästa stället är helt klart på min djungel till balkong. Där trängs jag mellan dahlior
  och kaprifol och lapar sol medan jag läser.
  Bloggar om detta ikväll på http://ibokensvarld.blogspot.com

  Blo

 4. Bästa stället någonsin att läsa på är i min fina gröna solstol i skuggan under de stora träden i skogsdelen av vår trädgård. En underbar plats där man hör fåglarna kvittra och prata och där det aldrig blir för varmt. (jag är inte jätteförtjust i värme nämligen)

  annkina@gmail.om

 5. Jag vill vara med! Mitt absoluta favorit ställe att läsa på är i vår stuga, antingen inne på sängen när regnet smattrar mot fönsterna eller på uteplatsen i solen!

  bokparadiset[at]hotmail.com

 6. Jag vill gärna vara med och tävla.
  Hoppas att bästa stället att läsa på i sommar blir på balkongen, måste nog dock skaffa några möbler dit då, men planen är att göra det.
  anitzero[at]gmail.com

 7. Jag vill gärna vara med! 😀

  Vart jag helst läser kan nog variera på både bok och väder. Är det en sommrig och glad bok sitter jag gärna ute i solen för att få den rätta känslan, men om boken t.ex är en skräckis kan soffmys medan det spöregnar ge en extra rys-faktor! Allt för att leva sig in i boken!

  rebecka.jakobsson.elev@brunnsskola.se

 8. Åh vilket fint bokpris!!
  Min favoritplats är nog på studsmattan med huvudet och boken i skuggan medan resten av kroppen ligger i solen.

 9. Absolut bästa stället att läsa på under sommaren är på höskullen invirad i en filt, låter säkert varmt o jobbigt, men det finns ingen som stör eller ser en, och varken bländande sol eller irriterande myggor hittar dit! följ mitt tips och läs i hö!
  😀 😀

  Jessika_freja@hotmail.com

 10. Bästa stället att läsa på sommaren är helt klart i skuggan under mitt äppelträ. Där kan jag softa i lugn och ro i min blå-randiga hängmatta och äta ett äpple samtidigt om jag vill.

 11. Hej! Vill vara med och tävla om ett fint bokpaket.
  Läser helst inomhus i soffan trots sommaren,är givetvis ute o njuter men då blir det oftast andra saker än bokläsning som fyller vardagen. Så bäst är soffhörnet följt av sängen………….
  Hälsningar Mariann

 12. Mitt favoritställe att läsa böcker på är inte särskilt fabulöst. Det är under tågresor. Det håller mig avslappnad(trots att folksamlingar inte är något jag är glad i), tiden går fort och jag har något att se fram emot tills jag ska resa tillbaka.

 13. Det spelar ingen roll var jag befinner mig när jag läser då jag ändå sugs in i bokens värld och blir okontaktbar. Jag läser t.ex. ofta vid middagsbordet och gör min familj tokiga när jag bara hummar till svar utan att höra vad de egentligen säger (jag vet, det är ohövligt men ibland är det så svårt att slita sig!). Jag läser även ofta liggande på en fastbunden surfingbräda på havet. Det är inte det lättaste men det är avslappnande och ack så brun man blir till på köpet!

 14. Jag är med:)
  Mitt favoritställe är en stol under ett träd i trädgården. Eller annars på ett avkopplande ställe när som helst, det finns tid.

 15. Jag vill gärna vara med och tävla.
  Den ultimata tiden att bara ligga och sträckläsa böcker är utomlands på semester när man njuter under ett parasoll vid poolen eller på stranden i den vita sköna sanden.

 16. Jag är gärna med och tävlar 🙂
  Mitt favoritställe att läsa på under sommaren är i hammocken hemma hos mina föräldrar.

 17. Min favorit är när jag reser
  särskilt om jag kan koppla till det jag läser
  att se saker från olka perspektiv
  gör så att jag får ett rikare liv.

 18. Jag sitter gärna ute i skuggan av ett träd och läser på sommaren, men i verkligheten är det oftare i soffan under en filt med en kopp te eftersom det regnar ute alt. är mycket mygg!

 19. Jag är gärna med och tävlar!

  Absolut bästa platsen för sommarläsning är klipporna vid havet. Värme, dofter, lätta ljud och en riktigt bra handling gör min sommar!

  Ha en riktigt fin sommar!

 20. Jag älskar att läsa under en liten rönn som planterades samma år som jag föddes, så det är ”mitt” träd och det är underbart att sitta där i skuggan med en cola när det är som varmast.

 21. Jag sitter helt klart helst bakåtlutad i en stol på balkongen, gärna med en härlig kopp kaffe när jag ska läsa favoritboken.

 22. Är gärna med! 🙂
  Har dock redan Farlig förmåga fast på engelska…

  Det bästa stället att läsa på sommaren är i min trädgård. Jag bor i ett villakvarter och det är ganska lugnt med fågelkvitter och annat överallt.

 23. På semestern i Spanien, det är enda tiden man får ro att sitta ostört på playan och läsa är ju bara helt underbart!!! läser säkert 10-12 böcker varje resa dit!! 🙂

 24. Jag är gärna med och tävlar, lite sommar läsning hade suttit perfekt nu när jag precis tagit studenten och har all tid i världen att sitta lugnt med en bok. Bästa stället att läsa på är absolut på stranden där man kan höra vågorna föras in mot land och lätt känna brisen blåsa bak håret. Det är en så lugn och harmonisk miljö som passar så perfekt till en bok oavsett genre 🙂

  michaelalindh@live.se

 25. Jag är gärna med och tävlar!

  Min bästa läsplats beror på väder och tiden på dygnet. På förmiddagen gillar jag att sitta i soffan, om det är eftermiddag och sol sitter jag på altanen eller i hagen hos mina hästar! På kvällarna är det alltid i sängen, kanske med en kopp te.

  mail: ki.in@live.se

 26. Mitt favoritställe att läsa på under sommaren är hos min moster i Mellbystrand. Jag brukar cykla dit på kvällarna och så sitter vi i varsitt soffhörn och dricker earl grey och äter mjuka pepparkakor. Sedan brukar hon göra mig sällskap på vägen tillbaka och då hinner vi prata om vad som hänt i våra böcker. Så mysigt! På det sättet får vi 2 lästa böcker till (läs)priset av en…

 27. Jag vill vara med!
  Det bästa stället för mig att läsa på är nog i sängen på kvällen eller utomhus på min altan där man kan sitta helt själv och njuta av solen 🙂
  Min mejl är: jolar96@hotmail.com

 28. Ping: Liten påminnelse | Bokgläntan

 29. Jag är en som alltid bär runt på en bok och läser så fort jag får chansen, oavsett årstid, och har alltså lite samma läsställen året runt. Men en riktig favorit, även på sommaren, är att läsa på tåg! Jag älskar att åka tåg och jag älskar att läsa – turen är att de båda fungerar riktigt bra ihop! Jag vet inte riktigt varför jag tycker om att läsa på tåg så mycket, men det är himla mysigt att sitta på ett tåg som leder till något spännande ställe och samtidigt dyka in i en annan spännande värld. En väldigt bra kombination!

 30. Mitt favoritställe att läsa på är en solstol under äppelträdet i trädgården. Det är lugnt, skönt och alldeles lagom soligt.

 31. Vill självklart vara med. Jag ligger helst i hängmattan eller på en filt på gräset i lite
  solskugga och läser, gärna med en kaffekopp intill. 😉
  Tipsat på fb (Anna Staberg)

 32. Hej! Tävlar 🙂

  Min favoritplats är i hängmattan, men någon sådan har vi tyvärr inte just nu så då får en filt på gräset funka lika bra.

  Mvh Matilda

 33. Hejsan !!
  Mitt favoritställe att läsa på under sommaren är inomhus i någon mysig soffa. Helst med jordgubbar och iste till. Inga myggor som stör, ingen sol som bländar och det är ofta lugnt och skönt då alla andra är ute i värmen :).

 34. Jag är gärna med och tävlar!

  Min favoritplats att läsa är varje plats jag stannar på med barnvagnen när lille sonen har somnat 🙂 Jag brukar vara ute på fina skogsvägar och gå så ofta blir det en stubbe eller en sten ackompangerad av en björk eller gran. Ren njutning att en liten stund få koppla av och läsa i fred!

  Mvh Maria

 35. indal730@yahoo.se

  Jag läser gärna boken liggandes på magen på en sandstrand för sanden är mjuk och formar sig efter kroppen och då får jag solbränna på ryggen.
  Dessutom håller man sig allert i bokläsandet genom att gå ner och doppa sig ibland
  då blir det kallt här i norrland i alla fall och då vaknar man till och kan njuta ännu en stund i solen

  Jag kompletterar det med att fortsätta läsa boken på altanen i en solstol på eftermiddagen för då får jag solbränna på mage och framsida.

  Just nu läser jag mycket kvinnliga deckar författare för deras böcker utspelar sig ofta på sommaren och man kan känna likhet i miljö och årstid på hösten brukar jag gå över till författare som utspelar sig i storstäder typ New York som är årtidsneutrala men är oerhört spännande och händelserika istället.

 36. Sulitelma, Nordnorge är mitt favoritställe; läsro får man där och är det vacker väder kan man ta taxi upp på högfjället.

 37. På trampolinen! Den glansiga ytan samlar allt sol men man får vinden både under och ovan sig på grund av den andande materialen = jätte skönt!

 38. Tänk: vackert väder, promenad med barnen som sover gott i vagnen. Stannar i en park och sätter mig på en bänk och läser. Absolut bästa stället att läsa!

 39. Tävlar och hoppas 🙂 …Mitt favoritställe när jag läser är , på uteplatsen vid min husvagn. Tyst och lugnt , med skogen alldeles intill. Fåglarna står för bakgrundsmusiken

 40. Jag sitter helst och läser på en liten udde vid vattnet så jag kan höra vågorna och känna vattnet runt tårna medan jag njuter av en god bok!

  Var lite för snabb så jag skickade ett mail också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s