Hemma kanske inte är en plats

hemma-kanske-inte-ar-en-platsFörfattare: Lin Hallberg

”Jag har alltid vetat att jag måste åka tillbaka till Argentina en dag.”

Sara är 19 år och ska precis gå ut gymnasiet när hon råkar ut för en svår olycka. Den glada studenttiden byts mot sjukhus, slangar och projektet att lära sig gå igen. Och det är där i sjukhussängen som minnena börjar komma tillbaka, minnena från barndomen i Argentina där estancians alla barn lekte, red till skolan och var lyckliga tillsammans. Men allt tog bara tvärt slut. Varför?

När försäkringspengarna kommer in på Saras konto bestämmer hon sig för att köpa en enkelbiljett till Buenos Aires. Hon måste ta reda på vad det var som gjorde att allt förändrades, och varför hennes familj inte kunde stanna i Argentina.

En riktig sommarbok det här. Lin Hallberg är sedan tidigare känd för sina hästböcker, och även om inte detta är en typisk hästbok finns ändå hästar med på ett hörn. Jag har aldrig haft något hästintresse, då jag är allergisk mot hästar, men det går absolut bra att läsa den här boken ändå. För även om den handlar en hel del om ridning och hästar handlar den även om familj och identitet.

Boken är relativt kort och enkelt skriven vilket gjorde att man kom in i den fort och läste ut den snabbt. Tempot är snabbt, helt plötsligt ändras miljön och så har flera dagar gått. Detta hade både för- och nackdelar. Det var svårt att inte fortsätta läsa när man väl hade börjat, men samtidigt kändes den lite stressad då och då. Det hade också varit intressant att få lite djupare beskrivningar av Saras känslor och av de händelser som inträffade i Argentina i början av 2000-talet när hon först flyttade därifrån. Och dessutom, varför var hennes familj ens där till att börja med?

En väldigt trevlig sommarbok tycker jag ändå att det här var:)

/Mathilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s